Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

19 dec 2021

Regeerakkoord maakt einde aan ”de jubelton”.

Nieuwe belastingplannen schenkingsvrijstelling € 100.000,- voor de aankoop van een woning op termijn van de baan...

Sinds een aantal jaren is het voor vermogende mensen mogelijk een eenmalige schenking te doen van € 100.000 aan een begunstigde die tenminste 18 jaar is en niet ouder dan 40 jaar. De schenking moet worden aangewend om een woning te kopen, te verbeteren of te onderhouden, een woningschuld of restschuld van een verkochte eigen woning af te lossen. Ook kan de gelukkige de ontvangsten gebruiken voor het afkopen van rechten van erfpacht, opstal of beklemming.

Contact opnemen

De schenking moet binnen drie jaar na ontvangst zijn benut.

Deze schenking is door de politiek bedacht om extra geld naar de woningmarkt te brengen na de financiële crisis.  In de eerste jaren is de schenking veelvuldig gebruikt om hypotheken af te lossen van woningen die ‘onder water’ stonden. De actuele woningmarkt heeft totaal andere contouren dan die van een jaar of vijf geleden. Nu rijst de vraag of de schenking wellicht meer kwaad doet dan goed.  De zogenoemde ‘jubelton’ zou woningprijzen opdrijven, daarnaast werkt deze schenking vermogensongelijkheid in de hand en is het voor een groep die geen vermogende familie heeft bijna onmogelijk aan een woning te kopen.

REGEERAKKOORD

Nu een regeerakkoord een feit lijkt behoort de jubelton naar alle waarschijnlijkheid over een jaar tot het verleden…

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×