Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

03 aug 2023

Meer starters kopen een woning

Meer starters kopen een woning.

NVM-onderzoek naar starters op koopwoningmarkt in 2023.

Contact opnemen

In 2023 is het aantal koopstarters op de woningmarkt gegroeid. Meer woningzoekers kopen hun eerste woning. Dit is een welkome ontwikkeling, nadat deze groep de afgelopen jaren knel zat op de oververhitte krappe woningmarkt. Dit blijkt uit een analyse van NVM en datadochter brainbay naar koopstarters op de woningmarkt. Ondanks de huidige positieve signalen blijft de situatie zorgelijk voor koopstarters die niet beschikken over veel eigen geld.

Starters krijgen meer kansen
Zowel in het 1e als 2e kwartaal van 2023 lag het aantal starters dat een woning heeft gekocht hoger dan een jaar eerder. Dit is een opvallende toename, aangezien het totale aantal woningverkopen juist lager uitviel dan in 2022. Daarmee is het aandeel starters sinds 2022 binnen de totale koopwoningmarkt toegenomen ten koste van doorstromers en beleggers. Inmiddels is 45% van de kopers een starter. Voorheen was dit circa 40%.

 

Lees het complete artikel op https://www.nvm.nl/nieuws/2023/meer-starters-kopen-een-woning/

 

Bron: NVM

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×