Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

07 okt 2021

ISOLATIE EN ZONNEPANELEN HEBBEN POSITIEF EFFECT OP DE OPBRENGST VAN JE WONING

ISOLATIE EN ZONNEPANELEN HEBBEN POSITIEF EFFECT OP DE OPBRENGST VAN JE WONING

Contact opnemen

Je denkt erover na je woning te verduurzamen. Je weet echter niet of je nog lang in dezelfde woning blijft wonen. Is investeren rendabel ? Volgens onderzoek vinden potentiële kopers isolatie en zonnepanelen de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen.

Onderzoek

Het onderzoek is verricht door de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE),dat samen met de NVM is uitgevoerd onder bijna 600 makelaars. Uit dit onderzoek blijkt dat duurzaamheid en duurzaamheidsmaatregelen van een woning sowieso een veel grotere rol spelen dan vijf jaar geleden. Een minder duurzaam woonhuis wordt volgens het onderzoek in de toekomst zelfs minder goed verkoopbaar dan een woning waar men (recent) aandacht heeft besteed aan duurzaamheid. Duurzaamheidsmaatregelen hebben, volgens het onderzoek, zelfs een gunstig effect op de hoogte van de opbrengst.

Zonnepanelen en isolatie

Uit het onderzoek blijkt ook dat kopers vooral zijn geïnteresseerd in zonnepanelen. Zonneboilers daarentegen staan minder hoog op het lijstje van de koper. Ook goede isolatie van de woning wordt door de potentiële koper als belangrijk ervaren. Opvallend is dat de hoogte van het energielabel niet direct de verkoopsnelheid van de woning verkort. Veel meer wordt gekeken naar de afzonderlijke duurzaamheidsmaatregelen die zijn getroffen en vervolgens worden benoemd in een presentatie.

Investering terugverdienen

Wanneer je een woning wilt verduurzamen en je hebt het idee dat je binnen afzienbare tijd ook wil verkopen, dan zijn goede isolatie en zonnepanelen de beste investeringen. De kans dat je die investering snel terugverdient is het grootst. Enerzijds door de besparing voor jezelf direct na realisatie, anderzijds door een hogere koopsom op het moment van verkoop.

Op dit moment speelt dit thema overigens vooral in de landelijke gebieden. In de stedelijke gebieden wordt het positieve effect op de koopsom minder ervaren. Maar wie weet hoe de situatie er over een jaar uitziet. Bovendien is een investering in verduurzaming beter voor het milieu, toch ?

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×