Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

21 jan 2022

LELIEVELD MAKELAARDIJ BEANTWOORDT DE VRAAG VAN DE MAAND

Vraag van de maand; Kan een makelaar zowel voor de kopende als verkopende partij optreden?

Contact opnemen

Kan een makelaar zowel voor de kopende als verkopende partij optreden?

 

“Nee, dat kan niet. Sterker nog, het mag niet eens. Een verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkopende partij en de aankoopmakelaar die van de partij die een woning wil kopen.

Tijdens het traject van aan- en verkoop van een woning zijn beide partijen op zoek naar de beste deal. De kopende partij wil niet te veel betalen en de verkopende partij wil eruit halen wat erin zit. Wanneer een makelaar zowel voor de kopende als verkopende partij de belangen behartigt, dan kan hij op dat moment beide partijen tegen elkaar uitspelen.

Een verkoopmakelaar is er dus alleen voor de partij die de woning wil verkopen. Zijn/haar rol is het begeleiden van het gehele verkooptraject en de verkopende partij te ontzorgen. Er komt namelijk veel kijken bij het verkopen van een woning en de ervaring van de makelaar gaat bijdragen aan een snelle verkoop voor een goede prijs.

De aankoopmakelaar is er voor de partij die de woning wil kopen. Ook nu is de rol van de makelaar om de kopende partij te ondersteunen gedurende het gehele traject van de koop. Hij/zij geeft bijvoorbeeld tips en adviezen waarop u moet letten bij het bezichtigen van een woning. Maar de aankoopmakelaar zorgt er ook voor dat u niet te veel betaalt voor de woning door de onderhandelingen van u over te nemen.

Er is wel een uitzindering op bovenstaande. Stel wij gaan u helpen bij het verkopen van uw woning. Daarmee worden wij uw verkoopmakelaar. U wilt daarnaast ook een nieuwe woning aankopen en u hebt al wat op het oog. Deze woning wordt echter niet door ons aangeboden. Op dat moment mogen wij, naast uw verkoopmakelaar, ook uw aankoopmakelaar zijn.”

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×