Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

08 aug 2022

SNEL EN SIMPEL BESPAREN OP UW ENERGIEREKENING

Huishoudens betalen fors meer aan de energierekening dan het afgelopen jaar. Vooral de mensen die een nieuw contract moeten afsluiten, zien hun maandbedrag minimaal verdubbelen. Een forse stijging die lang niet voor iedereen zomaar op te vangen is. Op welke manier is er simpel te besparen op uw energierekenin

Contact opnemen

Energieverspillers

Zonder dat u er erg in hebt, verbruiken uw apparaten die die u niet (altijd) nodig hebt energie. Breng in kaart wat in uw woning energie verbruikt en stel vast of dat noodzakelijk is. Een goed voorbeeld is de pomp van een vloerverwarming. Bij de meeste woningen draait die pomp het hele jaar, ongeacht of er warmtevraag is. Een pompschakelaar biedt de uitkomst en doet het elektra verbuik (zeker in lente en zomer) fors dalen. Een terrasheater is ook een item dat soms ongemerkt brandt. Denk ook aan tuinverlichting die in de nacht blijft branden. Het gebruik van de wasdroger als de zon schijnt? En de airconditioning… We hebben de afgelopen zomer natuurlijk warme dagen gehad, maar een hele dag de airconditioning aan is energieverspilling.

Stand-bye…

Dan zijn er nog de apparaten die u wellicht minder makkelijk het huis uit doet. De tv, de computer, opladers en andere elektrische apparatuur, zoals haardrogers en scheerapparaten die in het stopcontact blijven zitten. Alles wat op stand-by staat, zoals de elektrische oven, de wasmachine en de subwoofer zijn stuk voor stuk apparaten die 24/7 energie vragen. Laat geen stekkers in stopcontacten zitten en schakel zoveel mogelijk apparaten helemaal uit. Naast de voordelen voor de energierekening is het ook een stuk veiliger om apparaten niet in stand-bymodus te laten staan.

Kachel een standje lager en een korte douche

De R zit weer in de maand en hoewel het er nog niet echt op lijkt, gaan we de koude dagen tegemoet. Dit betekent ook dat de kachel weer een paar graden omhoog gezet wordt. Ook nu kunt u slim omgaan met deze energie. De kachel dag en nacht op 21 graden houden is geen goed idee. Op werkdagen en ’s nachts kan deze best een paar graden naar beneden. De ouderwetse tip van een dikke trui en een warme deken op de bank doet het ook nog steeds heel goed. De douche is trouwens bedoeld om u te kunnen wassen, niet om warm te worden. Dus een paar minuten minder per dag scheelt alweer een paar euro op de energierekening.

Wilt u het rigoureuzer aanpakken, dan zijn er altijd nog energiebesparende maatregelen waarin u eerst moet investeren, maar die u op termijn zeker gaat terugverdienen. Denk aan het (nog) beter isoleren van uw woning, het vervangen van oude koelkasten en vriezers en het vervangen van gloei- en halogeenlampen door LED-verlichting.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×